El meu primer vol en "plàstic" ... per Javi Olcina

Dissabte 18 de novembre de 2017 en Javi va fer el seu primer vol en un veler monoplaça "de plàstic", el piwi (PW5), ell mateix ens explica com ho va viure, amb les seves pròpies paraules, així que si veieu alguna expressió extranya és perquè ho escriu en "valencià" ...

Portava varies setmanes amb ganes de volar el piwi (PW5) però l’Aleix, el meu instructor, encara no estava molt convençut i sempre em deia que havia de volar més.

El dissabte clarejava com un bon dia de "solta", assolellat i sense vent. Però quan em va tocar volar, l’Aleix no em va dir res del piwi, així que, "un poc" desil·lusionat, vaig haver de volar amb el K13.

Per la tarda, a petició del Manel (i de l’Aleix que estava remolcant amb la Rallye) i amb l’ajuda del Jan, entrava dins del piwi a fer "un poc" de cabina i quasi sense temps per acostumar-me "en ficaven" a pista. Allí, el trio d'instructors (Aleix, Manel i Rafa) em donaven les últimes indicacions (palanca molt suau per "despegar"; si puges massa no "vulgues" baixar, "espera't" a l’avioneta; per aterrar aquesta és la posició....)

En no res, em trobava dient: Yankee Sierra veler piwi per a prova de radio... tensant.... remolcant; i esperant que el vol anés bé.

Així, tot i ser un vol curtet, se’m va quedar un somriure d’orella a orella.

Javi

Compartir: